/Avtorska nemogledališka avrikuleska:
KONFLIKT

Avtorska nemogledališka avrikuleska:
KONFLIKT

Kulturno društvo FIGURA, AURIS – MDGN za Gorenjsko in Zavod O

 

Brez bliska ni groma!
Poglavitna tema gledališke predstave “Konflikt” je slikovito opozarjanje na večno ponavljajoči se konflikt med svetom slišečih in tistim nevidnim svetom gluhih.
Gre za izviren popolnoma avtorski projekt, ki vključuje zahtevne in raznolike umetniške pristope. Z uresničevanjem koncepta nemega gledališča je predstava izdelana primerno vsem segmentom publike, ne glede na slišnost ali gluhost. Ne opira se na znakovni jezik in tudi ne na govorno sporočanje slišečih, zato tudi po svoji umetniški naravi ne zahteva ali potrebuje tolmačenja. Vsi imamo življenjsko priložnost biti čuječni; ne glede na to, kako dobro slišimo!
Predstava, s katero bomo nastopali tako pred gluho in naglušno publiko kot tudi pred slišečim občinstvom, je vsebinsko usmerjena v prebujanje oziroma osveščanje gledalcev, da v njihovem okolju obstajajo tudi soljudje z nevidnimi vseživljenjskimi komunikacijskimi ovirami. Alternativna gledališka skupina se loteva karakternega dramskega eksperimenta z nekonvencionalnimi umetniškimi pristopi v večni iluziji, da smo se ljudje sposobni prebuditi in celo spremeniti.

 

2019-11-19T13:49:41+00:00