TRAJANJE
Predstava traja 1 uro in 45 minut in ima en odmor.

NA SPOREDU
11.11. ob 18.00 uri, Loški oder

VSEBINA

Odlična sodobna komedija angleškega avtorja Erica Chappella O mrtvih samo dobro, ki je bila krstno uprizorjena leta 2010, se začne na dan kremiranja trupla priljubljenega komika Davida “Dava” Thursbyja. Ob tem bi seveda lahko pomislili na solzavo melodramo, a vam bodo v našem primeru tekle zgolj solze smeha.

“Žalujoča” družba pokojnikovih sorodnikov, prijateljev in kolegov, ki se zbirajo ob njegovi krsti, da bi mu izkazali zadnje spoštovanje, namreč kmalu ugotovi, da o njem vejo veliko manj, kot so si mislili. Skozi njihove spomine in duhovite dialoge se pred nami začnejo razkrivati sočne pikantnosti, laži in prevare iz njegovega življenja, ki gledalca zabavajo s presenetljivimi obrati in humorja polnimi situacijami. In ko se pojavi še skrivnostna ženska, ki je nihče ne pozna, je napetost na vrhuncu. Na koncu se nam zdi, da je pravzaprav Dave tisti, ki ima zadnji nasmeh. Kot da bi povedal enega od svojih štosov.

V dobri uri in pol smeha in zabave nam O mrtvih samo dobro na svojevrsten, humoren in sproščen način razgalja nekatere večne resnice o prijateljstvu, zvestobi, slavi in seveda smrti. Prepričani smo, da po ogledu te odlične komedije, v režiji Jaše Jamnika, vaš pogled na pogrebe in umiranje ne bo več enak, kot je bil doslej.

Komedija

Gostuje Šentjakobsko gledališče Ljubljana

PREMIERA 3. november 2017

REŽISER

Jaša Jamnik

PREVOD

Jaša Jamnik

LEKTORICA

Živa Čebulj

SCENOGRAF

Damir Leventić

KOSTUMOGRAFKA

Nataša Recer

ASISTENT KOSTUMOGRAFIJE

Bojan Vister

GLASBA

Gregor Strniša

OBLIKOVALEC SVETLOBE

Samo Oblokar

IGRAJO

Katja Fajdiga
Laura Thursby, vdova

Lili Bačer Kermavner
Vi Barett

Srečko Kermavner
Harvey Barett, njen mož

Edi Gril
Kevin Prewitt

Maša Medved
Jane Prewitt, njegova žena

 Nives Mikulin
Kay